FAQ

Veel gestelde vragen

 

 • Waar kan ik de bestelling ophalen?

De bestelling kan op een afgesproken tijdstip bij ons thuis afgehaald worden. Het adres is Nieuweweg 13, 9682 RL Oostwold gem.Oldambt.

De straat moet u vanaf de Oostwold-kant inrijden. Dit i.v.m. fietsbruggen vanaf de andere zijde. (Klik op de foto om te vergroten)Het kruis op de foto is waar de fietsbruggen zijn en waar u dus niet langs kunt met de auto.

 

 • Waarom kan je niet alle opdrachten aannemen?

Rorico Taarten is een eenmansbedrijf. Ik doe dit dus alleen. Taarten maken is voor mij een wat uit de hand gelopen hobby ;-)

Naast Rorico Taarten heb ik een gezin, een huishouden, dieren en andere privé aangelegenheden. Hierdoor kan ik niet elk moment bezig met taarten maken, en zal ik het grotendeels verdelen over de avonduren. 

Dit betekend dus ook dat als ik ziek ben, ik de bestellingen helaas moet annuleren omdat niet iemand anders het even van me kan overnemen.

 

 • Hoe lang doe je over een taart maken?

Afhankelijk van de wensen & decoratie ben ik gemiddeld 8 uur bezig met één taart. Dit kan dus 6 uur zijn, maar ook 10 uur. Een eenvoudig puzzelplaatje zoals nijntje/elmo/woezel&pip ben ik circa 1 uur bezig, met een uitgebreid puzzelplaatje (bijv sassa van zandkasteel) ben ik rustig 2 uur bezig. Met stapeltaarten is het tussen de 10 en 20 uur.

Met bruidstaarten ben ik vaak minimaal 20 uur bezig.

 

 • Hoe kan ik bestellen?

Je kan bestellen via het bestelformulier. Dit formulier kan u vinden in het menu onder de knop 'bestel formulier'.

 

Je kan ook een datum RESERVEREN en later de definitieve bestelling doorgeven. Reserveren kan via een mailtje of facebook, de definitieve bestelling dient uiterlijk 3 weken voortijd via het bestelformulier besteld te zijn. Indien dit niet het geval is, vervalt de gereserveerde datum automatisch en wordt deze weer beschikbaar gesteld aan andere klanten.

 

 • Hoe ver van tevoren kan/moet ik bestellen?

Het liefst zo vroeg mogelijk, des te later je besteld, des te meer kans dat ik de bestelling niet aan kan nemen. Met regelmaat krijg ik zelfs bestellingen voor 3 maanden verder binnen.

Voor geboortetaart, zie menu item zwanger & geboorte.

Voor een bruidstaart, zie menu item huwelijk.

Vragen of er nog een plekje is, kan altijd!

 

 • Kan ik een bestelling nog wijzigen?

Ja, een bestelling kan je voortijd nog wijzigen. Zie hiervoor de algemene voorwaarden. Wijzigingen kunnen een prijswijziging met zich meebrengen.

De bestellings afhaaltijd staat zeer strak gepland en kan meestal niet meer naar voren gehaald worden vlak voor tijd.

 

 • Kan ik een bestelling annuleren?

Ja, onder voorwaarden kan een bestelling geannuleerd worden. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Zie hiervoor de voorwaarden.

 

 • Op welke manier kan ik betalen? 

De betalingsvoorwaarden en mogelijkheden kunt u hier vinden.

 

 • Op welke bankrekening kan ik de betaling overmaken?

Indien de betaling per bank gaat, krijgt u de gegevens in de mail. U doet de betaling onder vermelding van: Naam en datum afhalen

( bijv: jansen - 31 mei. zet niet alleen datum met bijv frozen neer, want ik heb wel eens meerdere met hetzelfde thema voor 1 dag)

Zorg dat het bedrag tijdig binnen is volgens de voorwaarden.

 

 • Worden bestellingen ook thuis geleverd?

Ja, er zijn een aantal vaste tijdsvensters dat ik in gemeente Oldambt kan bezorgen tegen een vergoeding.

Uitzondering op dit tijdsvenster zijn bruidstaarten.

Lees hiervoor de precieze voorwaarden.

 

 • Ik was een half uur te laat en er was niemand (meer) aanwezig, nu heb ik geen taart, wat nu?

Om heel kort door de bocht te zijn, helaas pindakaas. Het afgesproken tijdstip is afgestemd op mijn aanwezigheid. Het kan dus voorkomen dat u voor de afhaaltijd tussen 10.00-10.30 uur heeft aangevinkt, en ik daarna ergens anders verplichtingen heb.

Ik kan dan niet thuis blijven wachten. Rorico Taarten is geen winkel. Mocht je voortijd weten dat het niet gaat lukken, neem dan tijdig contact met mij op.

 

 • Heb je een professionele bakkerij?

Ik heb geen professionele bakkerij. Ik ben een thuisbakster. Dit houdt in dat ik voor het bakken gebruik maak van onze oven, mixer en andere materialen uit de keuken. Voor alle andere werkzaamheden heb ik een aparte "taartenruimte". Tevens werk ik standaard met handschoentjes aan, en heb ik mijn haren vast.

 

 • Waarmee bekleed je de taarten?

Ik werk met marsepein. Niet zomaar een marsepein, maar een bakkersmarsepein van het gerenomeerde merk Zeelandia.

Zelfs mensen die beweren geen marsepein te lusten, lusten deze marsepein vaak wel!

Er is een optie om te maskeren/spuiten met Rorico crème. Dit is een heerlijke maar zoete crème met een vleugje banaan, en is uiteraard een stuk machtiger.

Ik werk NIET met fondant.

 

 • Wat zijn soms die bruinige stipjes in de marsepein?

Ik gebruik alleen blanke marsepein welke ik zelf op kleur meng met voedingskleurstoffen. De stipjes welke je soms zal zien, zijn stukjes amandelschil. De schilletjes kleuren niet mee met de voedingskleurstoffen welke ik thuis gebruik. Voornamelijk bij de lichtere kleuren zal het opvallen.

 Bij voorgekleurd marsepein wordt de marsepein in de fabriek dieper voorgekleurd, waar diverse processen ervoor zorgen dat de schilletjes vrijwel niet meer zichtbaar zijn.

 

 • Bevat de taart ook allergenen?

Ja, taarten en cupcakes bevatten meerdere allergenen, mede afhankelijk van de vulling. O.a.:

 • Gluten(tarwe),
 • Ei,
 • Amandelen/noten,
 • Suiker,
 • Koemelk & lactose (melkeiwit & melksuikers),
 • Lupine (in stroopwafelcake en koekjesvullingen).
 • Diverse produkten worden in een fabriek gefrabriceerd waar naast noten ook pinda's verwerkt worden.

 

 • Bak je ook allergenen vrij?

Nee, ik bak niet allergenen vrij, ivm de kans op kruisbesmetting.

Wat wél kan, is met verlaagde lactose gehalte een taart maken. Er komt dan Minus-L slagroom in als vulling en ik gebruik Minus-L boter.

Echter, ook in Minus-L zit nog een klein percentage lactose!!Evenals in mijn biscuit. Er zit géén lactose in de marsepein welke ik gebruik.

Wel kan er lactose zitten in bepaalde kleurstoffen, bijv. een kleurstof met toevoeging van e101(geel). Ook zit er in meerdere fondantmerken lactose verwerkt.

 

 

Copyright 2014 - Rorico Taarten, Oostwold gem. Oldambt --- info@rorico-taarten.nl --- KvK: 58825061