Voorwaarden

Betalingsvoorwaarden

1:

Bij het plaatsen van een bestelling, gaat u een betalingsverplichting aan met Rorico Taarten.

 

2:

De betaling vindt vóórtijd of tíjdens het ophalen plaats. Zie hieronder de bepalingen. Achteraf betalen is géén mogelijkheid bij Rorico Taarten.

 

Bij bezorging is de betaling uitsluitend vooraf per bank voldaan, volgens geldende voorwaarden.

 

Bestellingen t/m 40 euro:

Betaling kan bij afhalen contant of per PIN. Als u contant wilt betalen, dan graag gepast meenemen, er is géén wisselgeld aanwezig!

Wilt u vooraf per bank betalen, kan dit tot 3 dagen voortijd.

 

Bestellingen tussen 40-80 euro:

Betaling kan bij afhalen uitsluitend per PIN!

Óf vooraf per bank, minimaal 5 dagen voortijd.

Ik neem geen contant geld aan boven de 40 euro.

 

Bestellingen vanaf 80 euro:

Voor bestellingen vanaf 80 euro dient het bedrag minimaal 7 dagen voor de opleverdatum volledig betaald te zijn per bank.

 

Bestellingen Bruidstaart/gebak etc:

Voor alle bestellingen van bruidstaarten en aanverwanten, ongeacht het bedrag, dient er een aanbetaling van 50% binnen 7 dgn na factuurdatum gedaan te zijn.

De overige 50% dient minimaal 10 dgn voor leveringsdatum volledig betaald te zijn. Dit is inclusief eventuele huurkosten+borg van de standers.

 

Indien er niet wordt voldaan aan de betalingsvoorwaarden, vervalt uw bestelling volledig en direct, en wordt de datum vrij gegeven voor andere klanten. De eventuele aanbetaling van 50% blijft eigendom van Rorico Taarten. Indien er speciale decoratieve materialen in overleg met u zijn besteld, verhaalt Rorico Taarten deze kosten op u.

Houdt er rekening mee dat er 2 werkdagen verschil kàn zitten in het overmaken vanaf uw rekening, en het daadwerkelijk ontvangen op mijn rekening. Ook verwerkt mijn bank betalingen uitsluitend op werkdagen, ik kan bijschrijvingen in het weekend hierdoor niet zien.

 

3:

Indien de klant niet aan de betalingsverplichting voldoet/(kan)voldoen bij de hiervoor genoemde betalingsvoorwaarden, blijft de taart bij Rorico Taarten, ofwel de bestelling wordt onomkeerbaar geannuleerd door Rorico Taarten.

Wil de klant de bestelling annuleren, zie algemene voorwaarden punt 8.

 

 

Algemene voorwaarden

 

4:

Rorico Taarten is een eenmanszaak, dit houdt in dat er slechts 1 persoon werkzaam is bij Rorico Taarten.  Uw mailtjes en/of bestelformulieren worden binnen 5-7 dagen beantwoord, afhankelijk van de drukte. Bij grote drukte kan ik maar 1x per week in de administratie en mail zitten.

 

4a:

Rorico Taarten behoudt zich ten alle tijden het recht voor het annuleren van een opdracht wegens ziekte, letsel of (zwaarwegende) privé omstandigheden.

Indien een opdracht door mij wordt geannuleerd, vervalt de plicht van de klant om te betalen. Mocht de klant al hebben betaald, dan krijgt de klant het reeds betaalde bedrag terug. De klant kan nooit aanspraak maken op een hoger bedrag.  

 

4b:

Ik behoud ten alle tijden het recht om een aanvraag te weigeren zonder opgaaf van reden. Gezin en gezondheid gaan altijd voor.

 

5:

Door een bestelling te doen via het bestelformulier, gaat u een overeenkomst aan met Rorico Taarten, en accepteert u automatisch de algemene voorwaarden en de betalingsvoorwaarden.

Bestellingen kunnen niet op een andere manier geplaatst worden.

Bij een aanvraag/bestelling moet het volgende sowieso door u verstrekt worden: Naam, telefoonnummer, e-mail adres. Zonder deze gegevens kan ik uw bestelling niet in behandeling nemen. Zie privacy wat er met uw gegevens gebeurd.

 

5a:

Een bestelling staat pas vast zodra u een bevestiging van mij heeft ontvangen.

Indien iets mij niet duidelijk is op het bestelformulier, zal ik hier ook eerst naar informeren voor ik de prijsopgave zal zenden.

 

5b:

Je kan ook een datum RESERVEREN en later de definitieve bestelling doorgeven. Reserveren kan via een mailtje of facebook, de definitieve bestelling dient uiterlijk 3 weken voortijd via het bestelformulier besteld te zijn. Indien dit niet het geval is, vervalt automatisch de gereserveerde datum en wordt deze weer beschikbaar gesteld aan andere klanten.

 

6:

Bestellingen dienen zo op tijd mogelijk geplaatst te worden. Let wel, VOL=VOL.

Pas als u een bevestiging van mij heeft ontvangen, staat de bestelling vast.

Eenmaal vaststaand, is de afhaaldatum/tijd meestal niet meer aan te passen i.v.m. strakke planning.

 

7:

De prijzen kunnen per taart afwijken, afhankelijk van de wensen. 

De prijzen genoemd door Rorico Taarten op moment van bestellen zijn bindend. Bij tussentijdse prijsverhogingen (tussen bestellen en besteldatum) zijn niet van invloed, tenzij de bestelling wordt gewijzigd na de prijswijziging. 

De prijzen zijn gebaseerd op de kosten voor ingrediënten, materialen, sociale- en fiscale lasten. De vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Indien gewenst kunt u een factuur ontvangen, incl. BTW vermelding.

8:

Bestelling annuleren door de klant:

 

- Bestelling tot 80 euro:

U kunt uw bestelling tot € 80,00 uiterlijk 5 dagen voortijd kostenvrij annuleren*. Een evt. vooruitbetaald bedrag wordt volledig binnen 48uur aan u terugbetaald. Indien u korter voortijd annuleert, zijn er kosten gemaakt welke in rekening gebracht kunnen worden.*

 

- Bestelling vanaf 80 euro:

U kunt uw bestelling vanaf € 80.00 uiterlijk 8 dagen voortijd kostenvrij annuleren*. Een evt. vooruitbetaald bedrag wordt volledig binnen 48uur aan u terugbetaald. Indien u korter dan 8 dagen voortijd annuleert, krijgt u 50% van het reeds betaalde bedrag terug.*

 

- Bestellingen van bruidstaart/gebak etc:

 • Om uw bruidstaart bestelling te bevestigen, dient 50% van de factuur als aanbetaling betaald te worden binnen 7 dagen na factuurdatum.
 • Indien dit niet gebeurd, vervalt automatisch uw bestelling!
 • U kunt uw bestelling voor uw huwelijk kostenloos annuleren tot 1 maand (31 dagen) voor de huwelijksdatum. *
 • Indien u korter dan 1 maand (31dgn) voor de huwelijksdatum de bestelling annuleert, kunt u geen aanspraak maken op terugbetaling van uw reeds aanbetaalde bedrag.*

 

* Aangezien de datum voor u gereserveerd was en we andere klanten hebben moeten teleurstellen, welke vervolgens naar een andere bakker hebben moeten gaan,zijn we hiertoe genoodzaakt.

Indien er speciale producten voor u besteld zijn in overleg mét u, zoals bijvoorbeeld een speciale taarttopper, worden deze kosten wel apart in rekening gebracht, ongeacht wel of niet binnen het termijn van kostenvrije annulatie.

 

9:

De cadeaubon dient direct betaald te worden.

De cadeaubon is een half jaar geldig, ingaande op de datum van aanschaf.

De cadeaubon is niet inwisselbaar voor geld en er wordt geen geld teruggegeven op de cadeaubon.

Elke cadeaubon heeft een unieke code.

Bij enige vorm van aanpassing, schade en/of misbruik of vermoeden hiervan,  wordt de cadeaubon ongeldig verklaard.

 

10:

Afhalen/Levering:

 • Bestellingen kunnen worden afgehaald binnen het afgesproken tijdskader.

Bent u te laat, is de kans aanwezig dat ik niet meer aanwezig ben. Ook ik heb andere verplichtingen.

Bent u te vroeg, dan is de kans aanwezig dat de bestelling nog niet klaar is, ivm zeer strakke planningen bij drukte en ik 5 minuten voortijd nog bezig kan zijn.

Afhaaladres: Rorico Taarten, Nieuweweg 13, 9682 RL  Oostwold

 

 • Binnen de gemeente Oldambt kunnen bestellingen ook afgeleverd worden tegen bezorgkosten.

- In Oostwold zijn de bezorgkosten € 2.00

- Midwolda & Finsterwolde zijn de bezorgkosten € 3.00

- Voor overige plaatsen in de gemeente Oldambt

zijn de bezorgkosten € 5.00

- Dit gebeurd binnen een afgesproken tijdskader. Een vast moment afspreken is niet mogelijk.

- Als er niemand thuis is, neem ik de bestelling weer mee naar huis, ik plaatst deze niet elders op jullie terrein en ik geef hem NIET bij de buren af.

- Ik doe geen tweede afleverpoging, de taart dient dan op afspraak afgehaald te worden bij mij thuis. U kunt dan geen aanspraak maken op compensatie van de reiskosten.

- Een bestelling welke bezorgd moet worden, moet volgens de betalingsvoorwaarden voortijd betaald zijn per bank.

- Bent u niet aanwezig en haalt u hem niet alsnog bij mij thuis op, kunt u geen aanspraak maken op enige vorm van terugbetaling van het reeds betaalde bedrag.

 

 • Enige uitzondering: Bruidstaarten zijn de enige bestellingen welke ik wel buiten gemeente Oldambt wil bezorgen. Zo kan ik op lokatie de taarten naar wens presenteren, en eventuele reisschades herstellen.

De prijs voor bezorgen binnen gemeente Oldambt staat hierboven gemeld.

De prijs voor bezorgen buiten de gemeente Oldambt is volgens de anwb routeplanner kilometer-gebonden. Per kilometer wordt € 0.20 gerekend, over de kilometers heen en terug vanaf mijn huis, plus een starttarief van € 4.50.

 

Bijvoorbeeld, uw trouwlokatie is op 25 kilometer van mijn huis. De berekening is als volgt:

2x25 kilometer= 50 kilometer x € 0.20 = € 10.00 + € 4.50 = € 14.50

De maximale aflever-afstand is 50 km vanaf mijn huis (dus 100 retour).

 

11:

Ik maak geen 18+ taarten i.v.m. jeugdige ogen in huis. Hieronder vallen geslachtsdelen, blote borsten en gerelateerde (sex) attributen.

Een nette torso of nette beklede buste vallen hier niet onder.

 

12:

Uiteindelijke resultaat:

 • Als eerste: een verstrekte voorbeeld taart, kán & mág ik niet exact namaken, met het oog op auteursrecht van de maker van de taart op het voorbeeld.
 • Ook spelen hierin mee de gebruikte materialen, merken en ingrediënten, dat het niet altijd exact kan omdat het anders op elkaar werkt. Denk hierbij aan kleuren, structuur, diktes van 3D decoraties etc.
 • Ik kan geen 3D figuren/personages "kopieren", het wordt dus in mijn eigen stijl gemaakt.
 • Stuur je meerdere voorbeelden mee van wat je mooi vind, kan het zijn dat ik sommige elementen uit één van de andere taarten meepak omdat ik het dan een mooier plaatje vind worden. (kleurtje van deze taart, friemeltje van andere taart, boogje van 3e taart etcetcetc)
 • En ten slotte: De bestelling die ik maak, doe ik op basis van de verstrekte wensen. Het kan dus voorkomen dat het anders door mij wordt geïnterpreteerd dan dat eigenlijk bedoeld was.

Heb je specifieke wensen, wees hier dan heel duidelijk in, om de andere interpretatie zoveel mogelijk te voorkomen, al is dit helaas niet uit te sluiten.

Bijvoorbeeld de ene kleur blauw is anders dan de andere kleur blauw, wat heel anders kan lijken in het eindresultaat. "Mooi blauw" kan voor jou een andere kleur blauw zijn dan voor mij ;). Ook kan het blauw op jouw scherm anders zijn dan het blauw op mijn scherm.

Een smalle streep kan voor mij een andere breedte zijn dan voor jou.

Een mooie ster kan voor mij een ander model zijn dan voor jou.

Er kan geen aanspraak voor compensatie worden gemaakt op fouten door interpretatie.

Tot slot:

Bij elke bestelling voeg ik mijn reclame flyers/folders toe!

Op deze reclame staat informatie over Rorico Taarten, website,facebook, maar ook globale "vanaf"prijzen per soort taart. (bijv. rond vanaf 20 euro)

Waarom dat er ook op staat? 95% van de mensen vindt het prettig dat er duidelijkheid is met reclamefolders en prijzen.

Voor mij is het prettig dat mensen weten waar ze aan toe zijn.

 

Heel enkel kunnen er ook aanbiedingsflyers bij in zitten. Voor de klant om te gebruiken en voor een paar van de gasten.

 

De enige uitzondering is bij bruidstaarten!

Hier voeg ik geen flyers toe, maar visitekaartjes. Bij de rest dus wel!!!!

Zou ik dit niet doen, dan moet ik op andere manieren reclame gaan maken, met veel hogere kosten welke ik dan door moet berekenen in de prijzen, en dat gaat dan behoorlijk oplopen!

 

Copyright 2014 - Rorico Taarten, Oostwold gem. Oldambt --- info@rorico-taarten.nl --- KvK: 58825061